måndag 20 december 2010

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer föddes år 1973 i Connecticut, USA. Hon var tredje barnet av 6.

På högskolan studerade hon engelska men koncentrerade sig på litteraturhistoria istället för på kreativt skrivande som man skulle kunna tänkt sig med tanke på slutresultatet.

Hon och hennes man Christian har nu 3 barn och bor i Phoenix, Arizona, USA. Hon har alltid känt sin man och de blev förälskade i varandra när Stephenie var 20, och 9 månader senare gifte de sig.

Stephenie Meyer fick sitt genombrott med ungdomsromanen Twilight (Om jag kunde drömma) som kom ut i USA 2005. Det är en berättelse om kärlek, vänskap och ensamhet.
Hon fick idén redan 2003 i en dröm som hon inte kunde sluta tänka på. Snart hade hon börjat skriva. Hon skrev på nätterna och varje ledig sekund, och hon kunde inte skriva fort nog för historien som kom till henne. Inom 6 månader från det att hon hade sin dröm, hade hon ett förlagskontrakt med USAs största ungdomboksförlag.

Stephenie har skrivit:


  1. Twilight (Om jag kunde drömma, 2006)
  2. New Moon (När jag hör din röst, 2007)
  3. Eclipse (Ljudet av ditt hjärta, 2008)
  4. Breaking Dawn (Så länge vi båda andas, 2008)
  5. The Host (2008 vuxenroman)

Stephenie jobbar även på ett projekt som ska ge läsaren Edwards synvinkel på Twilight-historien. Den har arbetstiteln Midnight Sun och är fortfarande under arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar