måndag 14 februari 2011

Frost

Jag har läst Frost av Maggie Stiefvater.

Det är en fantasy som jag personligen passar tjejer. Boken är den första delen i trilogin The Wolves Of Mercy Falls.

På vintern blir det riktigt kallt och vitt i Mercy Falls och där är vanligt med vargar om vintern.
 En gång under vintern sex år gammal satt hon i sin gunga i trädgården. Hennes föräldrar satt inomhus och hade inte full koll på deras dotter. Från ingenstans dök en varg plötsligt upp och ryckte av henen från gungan och släpade med henne in i den stora, täta skogen. Helt plötsligt släppte vargen taget om Grace och försvann, men kom snart tillbaka och var inte lägnre ensam. En hel flock omringade Grace som låg rädd på marken.

De bet henne i armar och ben, händer och fötter. Men räddad blev hon ändå av en varg som drog henne tillbaka och försvann. Sedan den dagen satt samma varg under vintern precis vid utkanten av skogen och tittade mot Graces hus. Varje dag, varje vinter, varje år.

Nu är Grace sexton år och lever sitt liv med sina två bästisar, Olivia och Rachel. Hennes föräldrar lämnar henen oftast ensam hemma, då hon under vintern gärna matar sin varg. Hon är inte rädd för den, inte alls. Men en dag blir en kille på hennes skola attackerad av en varg och försvinner. Nu beslutar man att börja jaga vargarna i skogen i Mercy Falls. Grace blir rädd, orolig för sin varg och när hon samma dag kommer hem från skolan hitatr hon en pojke ligga blödandes på hennes altan. Hon ser direkt att det är hennes varg. Fast i människoform. Men hon är helt säker på att det är samma pojke (varg) som suttit i skogsbrynet sedan hon var liten.

Hon lär känna honom - Sam - och de blir mer än bara vänner, men hon fortsätter undra hur han blir varg och sedan människa och varför inte hon också? När hela sannignen börjar gå upp för henne så får hon ett ultimatum, men främst: hur ska hon kunan hjälpa Sam att förbli människa?

Jennie Åkerwall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar