lördag 11 juni 2011

Arvet

Idag har jag läst "Arvet" av Rachel Ward, vilken är andra delen i "Döden i dina ögon"-serien.

Jem och Spiders son Adam har vuxit upp till sextonårsåldern och bor med sin gammelfarmor, eftersom båda hans föräldrar är döda. Adam har ärvt sin mammas gåva/förbannelse, att kunna se folks dödsdatum när han tittar dem i ögonen. I början av boken blir Adam och hans "farmor", som han kallar henne, tvungna att lämna sin bostad och fly in till London. Men redan på bussen dit märker Adam att något är fel.

Många av människorna, nästan var tredje, inne i London har samma dödsdatum. Den första januari 2027. (Boken utspelar sig 2026, för att Adam skulle hinna växa upp eftersom att han föddes i första boken, som utspelar sig 2009.) Adam blir förskräckt och börjar sin kamp för att förhindra denna katastrof.

I skolan träffar Adam en tjej, Sarah, som också är lite "annorlunda". Hon kan nämligen se in i framtiden. Hon är gravid och har mardrömmar om att en främling, som hon sedan upptäcker att det är Adam, tar hennes barn ifrån henne och går in med det i en brand. I drömmen ser hon även datumet för när mardrömmen kommer utspelas i verkligheten. Den första januari 2027.

Arvet berättas genom både Sarahs och Adams perspektiv, vartannat kapitel.
Boken var riktigt bra, faktiskt bättre än ettan, och jag rekommenderar den verkligen!


// Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar