fredag 21 december 2012

Julläsning

Lite julläsningstips så här i sista minuten för dig som känner att du ännu inte kommit riktigt i rätt julstämning:

Tomtemaskinen av Sven Nordqvist känns som en klassiker vid det här laget. Läs om Pettsson och Findus julförberedelser och om gubben Pettssons bestyr med att bygga en tomtemaskin till katten Findus.



En ny julbok är Jul i stora skogen av Ulf Stark. Djuren i Stora Skogen har aldrig firat jul innan. Men så den 1 december hittas en skylt där det står "Tomten till S", vilket djuren i Stora skogen tolkar som "Tomten till Stora Skogen". Om nu tomten ska komma till Stora Skogen måste man ju genast börja förbereda för att ta emot tomten. Boken är uppbyggd så att man kan läsa den som en julkalender med ett kapitel om dagen fram till juldagen.



Gillar man deckare så ska man läsa Petrinideckaren Midnattsstjärnan som utspelar sig kring jul. Tvillingarna Petra och Peter löser ett mysterium i juletid tillsammans med kompisen Lucy.








En bok som jag läste förra julen och älskade är Dash och Lilys utmaningsbok av Rachel Cohn och David Levithan. I New York tillbringar Dash och Lily julhelgen ensamma på olika håll. Lily har placerat ut en utmaningsbok i sin favoritbokhandel i hopp om att en kille ska hitta den och anta de utmaningar hon skrivit i den. I den röda anteckningsboken som Lily placerat mellan de andra bokryggarna har hon skrivit: "jag har några ledtrådar åt dig. Vänd blad om du vill se dem. Var snäll och ställ tillbaka boken om du inte vill se dem." Dash finner boken och gör precis vad som står i boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar