torsdag 24 mars 2011

Laura Trenter

Laura Trenter föddes i Stockholm 1961, men de första sex åren bodde hon och hennes familj i Rom. Laura växte upp med deckarskrivande föräldrar. Hennes pappa dog när hon var sex år men hennes mamma skriver fortfarande. Laura började skriva väldigt tidigt, och för det mesta små berättelser om mord.

Efter gymnasiet gick Laura en ettårig mediautbildning på Tollare folkhögskola utanför Stockholm. Efter vikariat på Dagens Nyheter och Tidningen Folket i Strängnäs fick Laura jobb som nöjesjournalist på Kvällsposten i Malmö. Ett par år senare flyttade hon till Uppsala där hon läste arkeologi, kulturantropologi och skapande svenska.

Laura har 2 barn som heter Kalle & Krillan. De var de som Laura tänkte på när hon skrev böckerna om pojkarna Puckelbro.

När Laura skrev den första boken Pojkarna Puckelbros Bilbekymmer var det lätt att välja vem som hon skulle om. Kalle var nämligen väldigt intresserad i bilar. Tanken Laura hade var att så många bilar som möjligt i alla möjliga former och färger skulle vara en berättelse som förhoppningsvis skulle roa både små och stora. Laura tänkte likadant när hon skrev de två efterföljarna Moster Jajjas katter
och Mysteriet med Molly Mercedes.

När Laura
skrev boken Hjälp! Rånare! tänkte hon sig in i berättelsen. Hon tänkte att det var hon som blev rånad, sen satte hon bara in Sebastian och Johanna i bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar