onsdag 23 november 2011

Min typ brorsa

Min typ brorsaJag har läst Min typ brorsa av Johanna Lindbäck.

Bra bok, går in under genren kärlek men också vänskap. Den handlar om Nina som lever sitt eget liv, många kompisar, bor med sin mamma i Umeå.

Det är inte långt kvar till påsklovet, som Nina sett fram emot, när hennes mamma Marie berättar att de ska åka till Luleå för att fira påsk med Tomas och hans två söner som hon träffat online. Nina blir inte positivt överraskad till det hela, utan tvärtom, sur och putt hela vägen och bestämmer sig för att vara så besvärlig som möjligt för att Tomas inte ska orka med Maries enda dotter.

Dock får hennes slit annorlunda effekt än hon tänkt sig och några månader efter lovet flyttar Tomas in tillsammans med sönerna Wille och Daniel. De är alla trevliga, men varken Wille, Daniel eller Nina ville ha någon ny att dela lägenhet med, eller flytta. Men det vänder snart och Nina blir bra kompis med båda bröderna Holmström och gillar dessutom den ene lite mer än den andre...

Jag tycker boken var väldigt bra, en riktigt sidvändare och passar för både tjejer och killar på högstadiet anser jag, då den är skriven ur både en tjej och en killes perspektiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar