fredag 25 november 2011

Mitt perfekta liv

Mitt perfekta livJag har läst Mitt perfekta liv av Sarah Dessen. Perfekt att läsa närsom, men ett jättebra sommarläsningstips!

Det är sommarlov och Macy har fått praktikplatsen på biblioteket eftersom hennes pojkvän, geniet Jason, är på Hjärnlägret över sommaren. Hon strävar efter att vara perfekt, att vara som Jason och de har därför mycket gemensamt. Men Macy blir inte bara pressad av Jason om jobbet, utan även från sin mamma också, som båda är vana vid att hon är rena underbarnet - pluggar mycket och bråkar aldrig. Aldrig.

Men under sommaren händer en hel del oväntade saker, Macys mamma som är mäklare har en bjudning hemma  och har hyrt in cateringfirman Wish som ägs av Delia. Hon har några få anställda och alla är i Macys ålder. Bröderna Wes och Bert och systrarna Monica och Kristy.
 Kvällen går inte alls som tänkt, tvärtom, det förekommer flera problem med Wish. Som den organiserade affärskvinna Macys mamma är så måste ju allt vara i sin ordning och det slutar med att Macy hjälper till i köket för att få ordning på kvällen och blir erbjuden ett jobb på Wish.

Dagarna på biblioteket masar sig fram och Macy tackar slutligen ja till cateringjobbet. På köpet blir hon bra vän med alla fem anställda. Hennes närmsta kompisar blir Kristy och Wes som hon gärna umgås med på tu man hand. Honom kan hon prata med om det mesta, Jason och till och med om sin bortgångna pappa.

Macys tankar börjar fara runt i en enda röra och hon förändras med tankarna på att hon kanske skulle försöka leva lite när hon fortfarande är tonåring. Livet kanske inte är något man måste stå ut med trots allt.

Mitt perfekta liv är en riktigt sidvändare man inte kan få nog av - 13 poäng av 10 möjliga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar