tisdag 22 maj 2012

En hund och hans pojke

Jag har läst Eva Ibbotsons sista bok En hund och hans pojke som handlar om Harry i England. Harry är enda barnet till två snuskigt rika föräldrar. Harrys mamma och pappa tycker själva att de gör allt för sin son och de ser alltid till att Harry har de nyaste och dyraste leksakerna. Men det enda Harry någonsin önskat sig är en egen hund. Hans födelsedag närmar sig, men Harry vågar inte hoppas på att hans föräldrar ska ge med sig den här gången heller. Harrys mamma anser att hundar skräpar ner och hon kan inte stå ut med ens ett endaste hundhår på den dyra äkta mattan. Men så får Harrys pappa nys om Hundoteket där man kan hyra en hund över en dag, en kväll eller över en hel helg. Och på Harrys födelsedag beger sig far och son till Hundoteket för att välja ut en hund till Harry.

Det blir kärlek vid första ögonkastet mellan Harry och Pricken, en liten vit hund med en brun fläck över ena örat och ena svansen. Men ingen berättar för Harry att Pricken bara är till låns och måste lämnas tillbaka igen efter helgen.

En hund och hans pojke är en söt och hjärtknipande berättelse och ett riktigt hundäventyr som passar för mellanstadiet, men som varje hundälskare med all sannolikhet faller pladask för. Jag gjorde det definitivt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar