onsdag 10 april 2013

Lennart Lordis Loggbok

Jag har läst Utsikt från livets planet av Tove Berggren, eller Lennart Lordis loggbok, och blivit totalcharmad! 
Lennart Lordi bor på Vintergatan, som egentligen inte är något annat än en liten sketen grusväg, med sin lillebror Ernst, storasyster Inez, mamma, pappa, Herr Muffin och Spindelkvinnan. Av sin storasyster har Lordi snott en oanvänd dagbok som han själv tänker använda som dagbok, nej förlåt, loggbok, menar jag givetvis. I loggboken skriver Lordi om sig själv och sin vardag. Han berättar att han bor i ett skafferi och att han inte gillar att ha på sig strumpor. Att när mamma och pappa bråkar heter det att de diskuterar. Att marsvinet, Herr Muffin älskar popcorn och att Ernst spindel, Spindelkvinnan, bor under en tröskel i huset.

I klassen får man två nya elever, Maria White (som inte alls är vit utan svart) och F Sörensen, som är dansk. Och jag blir så avundsjuk på Lordi som verkar ha världens bästa fröken ever! Tänk bara att få var med om glasslåderace, liksom.

Utsikt från livets planet handlar om en helt vanlig killes vardagsliv i skolan, med syskon, föräldrar och kompisar. Till viss del kan man likna Lennart Lordis loggbok vid en svensk variant av Dagbok för alla mina fans, för det här är minst lika roligt!
Har man efter att ha läst Lennart Lordis loggbok, inte fått nog, så kan man surfa in på Lennart Lordis blogg och ta del av hans kloka tankar även där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar