torsdag 23 maj 2013

Biblioteksråd maj

På terminens sista biblioteksråd för åk 2-6 berättade Anna om Sommarboken. Sommarboken är en grej som biblioteken i Lomma och Bjärred anordnar varje sommar. Sommarboken går ut på att man ska läsa 6 böcker under sommarlovet, skriva och/eller rita något om det man läst i ett häfte, som man sen lämnar in på Bjärreds eller Lomma bibliotek. När man lämnat in sitt häfte får man sen välja en bok i present! Sommarboken börjar samma dag som skolan slutar, alltså den 14 juni. Och sista dagen att lämna in sitt häfte är den 21 augusti. 

Anna bad biblioteksrådsrepresentanterna att påminna sina klasser om att man får börja tänka efter vilka böcker man ska lämna tillbaka innan sommarlovet. Alla klasser kommer att få lappar med vilka böcker man lånat någon dag nästa vecka. Är det så att man vill låna någon bok över sommaren, så går det jättebra, bara man säger till Anna i förväg.

Till sist pratade vi om Emil i Lönneberga, som ju fyller år idag! Och så satte vi ihop en tipsrunda med Emil-frågor. Alla i åk 1-6 kan vara med i tipsrundan och en vinnare från varje klass kommer att få en bok i pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar