fredag 26 juli 2013

City of Bones

Jag har nyligen bränt mig igenom Cassandra Clares bok som heter City of Bones, som är den första boken i serien The Mortal Instruments. (Den svenska boktiteln är Stad av skuggor.)

City of Bones
Det hela börjar i New York, där Clary Fray bor med sin mamma. Hennes ende och bäste kompis vid namn Simon umgås hon med så mycket det bara går och äntligen har hon lyckats få med sig honom till klubben Pandemonium. Redan under insläppet tycker Clary se sig en kille som både ser ut och beter sig annorlunda, men när hon påpekar detta för Simon, har han inget märkt. 
     Väl inne på klubben är det späckat med människor och än en gång får Clary syn på killen, som är på väg genom en annan dörr, PRIVAT står det på den, flankerad av tre tonåringar lika konstiga. De tre består av en tjej, den finaste Clary någonsin sett, men varför bär hon på en piska? Och varför bär hennes två killkompisar på vapen och vad är det för konstiga tatueringar de har? 
     Men innan Clary bestämmer sig för att ta reda på vad som händer, säger hon än en gång till Simon - hur kommer det sig att han inte kan se de fyra? Ingen annan tycks ha lagt märke till dem heller, inte ens när Simon slutligen kommer med två vakter med sig in i rummet.

De tre, tjejen som heter Isabelle och killarna som heter Jace och Alec, vilka är de? Shadowhunters får hon reda på. Lika mycket som Clary undrar vilka dessa är, undrar de hur det kommer sig att Clary kan se dem? Hon är ju bara människa och de övernaturliga varelser, av den sort som jagar vampyrer, varulvar och demoner.
     I samma veva kidnappas Clarys mamma och hon kastas in i ett äventyr med hemligheter och lögner. Hon får reda på saker som inte ens är möjliga; eller är dem?


För den intresserade kommer City of Bones ut på bio hösten 2013!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar